Skip to content

Incidentencoördinator

Rotterdam, Zuid-HollandEmergency Response

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met de maritieme sector en nog belangrijker: heb jij ervaring met en kennis van calamiteiten- en incidentenbestrijding? Weet jij als een echte coördinator calamiteiten tot een goed en veilig einde te brengen? Kom dan werken als Incidentencoördinator bij de meest diverse maritieme dienstverlener van Europa! Bij een calamiteit kom jij als onderdeel van ons Emergency Response Team in actie en ben je verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt coördineren van incidenten en het waarborgen van de veiligheid op deze locaties. Bij HEBO Maritiemservice staat veiligheid voorop en we zoeken iemand die onze kernwaarden kan omarmen en uitdragen in deze belangrijke rol.

Dit zijn jouw taken en verantwoordelijkheden:

Als Incidentencoördinator word je bij een calamiteit als eerste opgeroepen om naar de locatie te gaan. Deze meldingen kunnen binnen komen vanuit het Havenbedrijf, Rijkswaterstaat of de industrie. De aard van deze meldingen kunnen erg variëren: van het bergen van vaartuigen tot het verhelpen van een olielekkage. Je doet ter plaatse een assessment om in te schatten wat er nodig is om de calamiteit op te lossen in termen van mensen, middelen en materiële inzet. Is er geen calamiteit? Dan ga je aan de slag met een breed palet aan werkzaamheden zoals plannen en voorzorgsmaatregelen treffen voor wanneer zich er een calamiteit voordoet.


Jouw werkzaamheden in een notendop:

 • Coördineren en leiden van de incidentenbestrijdingsactiviteiten op maritieme projecten.
 • Identificeren van mogelijke risico's en het ontwikkelen van preventieve maatregelen om de veiligheid te waarborgen.
 • Opstellen en implementeren van noodplannen en procedures om de effectieve respons op incidenten te waarborgen.
 • Samenwerken met interne en externe belanghebbenden, zoals overheidsinstanties en klanten, om de veiligheid te waarborgen en incidenten efficiënt af te handelen.
 • Rapporteren over incidenten, verbeterpunten identificeren en aanbevelingen doen zodat incidenten in de toekomst sneller en beter opgelost worden.


Vereisten

Dit typeert jou:

Jij hebt vanzelfsprekend veiligheid bovenaan jouw prioriteitenlijst staan. Je hebt natuurlijk kennis van veiligheidsprocedures en regelgeving en bezit sterke leiderschapsvaardigheden om collega’s en betrokkenen op locatie te motiveren en te leiden. Of je nu contact hebt met een klant, leverancier, engineer of schipper; je communiceert altijd helder, direct en doelgericht.

Dit vragen we van jou:

 • een afgeronde maritieme opleiding op MBO4-niveau;
 • ervaring met calamiteiten- en incidentenbestrijding;
 • woonachtig binnen 45 minuten reizen vanaf Rotterdam (centrum);
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • mondig in de Nederlandse en Engelse taal;
 • bereidheid om piketdiensten te draaien;

Dit bieden wij jou:

 • Een mooi salaris met veel groeipotentie;
 • Auto van de zaak die je ook privé mag gebruiken;
 • Betaalde opleidingen en cursussen;
 • 25 vakantiedagen per jaar;
 • Goed geregeld pensioen voor later;
 • Een echte no-nonsense werkomgeving met Rotterdams karakter!;

En wie zijn wij?

Wij zijn HEBO Maritiemservice, een Maritieme dienstverlener in de breedste zin van het woord. Onze teams houden zich dagelijks bezig met o.a. olie- en calamiteitenbestrijding, transporten, hijswerkzaamheden en bergingen. Daarnaast verrichten we uiteenlopende werkzaamheden voor overheden, verzekeraars en bedrijven in de petrochemie, weg- en waterbouw. En dat doen we door héél Europa, in zowel binnenvaart als offshore.


Als innovatief en jong bedrijf zijn we altijd op zoek naar de meest betrouwbare, efficiënte en aantrekkelijke oplossing voor onze klanten. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid staan in ál ons werk centraal. Kom je ons team versterken? Dan ben je verzekerd van goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer binnen een gezonde, hard groeiende organisatie. En ook niet onbelangrijk: je krijgt volop kansen om je te blijven ontwikkelen.

Nieuwsgierig of wij bij jou passen?

Vul dan het sollicitatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op (beloofd!). Is er iets nog niet duidelijk of heb je een vraag, neem dan contact op met onze recruiter, Randy de Wit via sollicitaties@hebo.eu of via 06-21486815. Hopelijk tot snel!

Details

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Emergency Response

Details

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Emergency Response