Overslaan naar content

“Ik ben erg goed opgevangen door iedereen. Er was meteen een goede sfeer.”

Stijn den Brinker - Project Engineer

Stijn den Brinker: Project Engineer bij HEBO

Stijn den Brinker werkt sinds kort als project engineer bij HEBO. “Ik houd me bezig met alles wat te maken heeft met het engineeren van een project, zodat dit goed wordt uitgevoerd. Als we gaan hijsen, maken we daar een hijsplan voor. Dit geldt ook voor transporten.

Hiervoor loop ik ook zoveel mogelijk buiten, zodat ik begrijp wat daar gebeurt. Op de werkvloer (praktijk) zit het soms anders in elkaar dan op kantoor waardoor je met andere uitdagingen te maken krijgt. Wanneer je buiten loopt, zie je beter wat de mogelijkheden zijn en kun je jouw plannen daar beter op aanpassen.”

"Wanneer je buiten loopt, zie je beter wat de mogelijkheden zijn en kun je jouw plannen daar beter op aanpassen.”

Stijn den Brinker - Project Engineer

Hoe is Stijn bij HEBO terecht gekomen?

Stijn deed eerst een studie Maritieme Techniek bij het STC in Rotterdam. Tijdens zijn stage in het vierde jaar kwam hij terecht bij HEBO. “Ik kreeg een appje van mijn mentor via de groepsapp van school. Hierin stond er de mogelijkheid was om stage te lopen bij HEBO. Wie nog een plek zocht, was hartstikke welkom. Zo ben ik gaan onderzoeken wat HEBO precies deed. De werkzaamheden die HEBO uitvoert sluiten erg goed aan bij mijn studie dus ben ik gaan solliciteren.

HEBO was iets compleet anders dan mijn eerste en tweede stage. Eerst deed ik reparatiewerkzaamheden aan binnenvaartschepen en vervolgens liep ik stage bij Oceanco, een bedrijf dat jachten maakt. HEBO was wel echt een sprong in het diepe voor mij. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt. Ik liep stage van februari 2023 tot eind juni 2023 en mocht in augustus 2023 officieel starten als project engineer. Ik was erg blij dat ik na mijn afstudeerstage mocht blijven bij HEBO!

Hoe is de sfeer binnen HEBO?

“Ik kon hier stage lopen, terwijl ik vrij weinig ervaring had met de werkzaamheden binnen de hijswereld. Natuurlijk had ik wel ervaring met de stabiliteitsberekeningen van schepen en dat soort zaken, maar nog niet op het niveau waar HEBO op actief is. Ik ben van nature erg leergierig dus ik heb mij vanaf dag 1 zo goed mogelijk ingezet om zo snel mogelijk thuis te zijn in de werkzaamheden. Wat erg goed hielp is dat ik erg goed opgevangen werd door iedereen. Iedereen is behulpzaam en werkt hard wat erg aanstekelijk is.

"Je kan heel veel kanten op binnen HEBO. Er zijn binnen HEBO veel verschillende afdelingen waardoor je ook eventueel als uitvoerder zou kunnen werken als daar je ambitie ligt."

- Stijn den Brinker -

Welke doorgroeimogelijkheden biedt HEBO?

Binnen de engineering zijn er niet perse doorgroeimogelijkheden naar een hogere functie, maar wel naar meer verantwoordelijkheid. Stel dat je over 1 jaar iets anders wilt doen binnen het bedrijf, dan kun je dat gewoon aangeven. HEBO bekijkt dan wat de mogelijkheden zijn. Zo heb je veel vrijheid in wat je doet en welke richting je opgaat.”

Waarom zou je werken bij HEBO aan anderen aanraden?

Zoals gezegd vind ik de werksfeer erg leuk, zowel binnen als buiten. Iedereen is vriendelijk en als je laat zien dat je wilt leren en je best doet, is er niemand die je niet helpt als je het vraagt. Naast de sfeer is ook het werk erg leuk en gevarieerd. Geen dag is hetzelfde. De praktijk is niet altijd hetzelfde als de theorie wat het werk hier erg leerzaam maakt. Ik was hiervoor nog niet bekend met HEBO maar ik ben blij dat ik hier mijn carrière een goede start heb kunnen geven!

Ben jij net als Stijn op zoek naar een maritieme stage en ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen HEBO? Bekijk dan onze stagevacature op de website of stuur een open sollicitatie. We gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar de mogelijkheden!

Wil jij ook aan de slag bij HEBO? Check dan onze vacatures: